Guttetur til Praha

Her er et forslag til hvordan en øltur til Tsjekkia kan legges opp.

Dag 1
Oppmøte på Gardermoen for avreise til Praha, hvor vi blir møtt av vår norskspråklige guide som vil ta oss til Český Krumlov som er en vakker liten by sør i Tsjekkia. På veien stopper vi i Ceske Budejovice, og besøker Budvar bryggeriet. Ved ankomst til Krumlov, sjekker vi inn på hotellet før vi spiser middag på en lokal restaurant.

Dag 2
Etter frokost besøker vi først Český Krumlov slott som dateres tilbake til 1240. Vi sjekker ut av hotellet og kjører videre nordover til byen Protivin. Her besøker vi Platan bryggeri før vi fortsetter til Pilsen, Den fjerde største byen i Tsjekkia. Her sjekker vi inn før middag.

Dag 3
Etter frokost reiser vi til Chodova Plana og det lokale ølspa. Dette er et spa som har spesialisert seg på behandlinger med øl. Et ølbad anbefales på det varmeste. Her bader man i øl, og nyter. Vi spiser lunsj før vi får omvisning på bryggeriet Chodova Plana
Middag på restaurant Lokal Pod Divadlem.

Dag 4
Etter frokost besøker vi Pilsner Urquell bryggeri, før vi spiser lunsj. Etter lunsjen fortsetter vi til Praha hvor vi sjekker inn på hotellet før vi fortsetter til Praha slott og et besøk på klosterbryggeriet. Middagen denne kvelden blir en flott buffet med spesialiteter spesielt laget for å passe med øl.

Dag 5
Denne dagen er det fritid på egenhånd før avreise til flyplassen og hjemreise til Oslo

Bryggeriene som besøkes:

Budvar
Et av de mest kjente bryggeriene i Tsjekkia, og landets nest største. Navnet på øl – Budweiser Budvar stammer fra det tyske navnet for byen České Budějovice. Budvar er det siste bryggeriet som enda ikke er blitt privatisert og er derfor fortsatt statseid. Årsaken er den lange kampen med den amerikanske bryggerigiganten Anheuser-Busch om varemerket Budweiser. Den Budvar produserer er en av de søteste lager øl i Tsjekkia. De beste puber serverer den som såkalt Circled- kroužkovaný – unpausterized.

Protivin
En av de mellomstore bryggeriene i den sørlige delen av Tsjekkia, som ble grunnlagt i løpet av renessanse perioden – det 16. århundre. Platan Protivin bruker fortsatt tradisjonell gjæring i åpne kar. Navnet på bryggeriet, og øl – Platan – betyr platanlønn, og peker på en vakker alle på veien mot bryggeriet. Pale lagers er fantastiske øl, eller prøv Schwarzenberg – sterkøl, som er oppkalt etter den adelige familien – grunnleggerne av bryggeriet.

Chodovar
De eldste bevarte dokumenter produksjon, dateres tilbake til 1634. Bryggeriets årlige produksjon nå, grenser til 90 000 hektoliter øl og mineralvann på flaske. Malthuset produserer 1700 tonn malt årlig, inkludert spesial malt for brygging mørkt øl. Bryggeriet produserer 7 typer øl samt alkoholfritt.

Pilsner Urquell
Mekkaet selv og det største bryggeriet i Tsjekkia og mor til all Pilsner i verden. Her i byen Plzeň (Pilsen på tysk) ble den første pils i verden brygget den 5. oktober har 1842. Selv om bryggeriet nå er en del av SAB Miller konsernet og det meste av produksjonen foregår i store tårn -lignende tanker, så foregår fremdeles en liten del av det på den gamle måten.

Ta kontakt med oss for mer informasjon og tilbud.

Eventful AS tar forbehold om eventuelle skrivefeil og valutaendringer.

Ansvarlig arrangør er USA Spesialisten AS

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Kontakt oss

Send oss gjerne en melding, så kommer vi tilbake til deg så snart vi kan.